[two_thirds]

  • Markus Majabacka
  • 30.3.2014

****

Lähes parikymmentä albumia julkaissut Pohjois-Amerikan intiaani Bill Miller on tehnyt musiikkia jo 1980-luvun alusta saakka. Millerin tuotannossa folk- ja rockmusiikki paiskaavat kättä Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen traditionaalisen musiikin kanssa. Bändilevytysten lisäksi intiaanien perinnehuiluja rakentava ja niitä taitavasti soittava Miller on tehnyt myös useita instrumentaalilevytyksiä.

Vuonna 2000 Bill Miller julkaisi yllättäen kristillisen Integrity Music-levy-yhtiön kautta Hear Our Prayer-äänitteen, joka pitää sisällään ylistysmusiikkia. Vaikka Millerin levyillä onkin aina ollut mukana kristillisiä teemoja, niin Hear Our Prayer on hänen albumilistansa ainoa pelkästään hengellisiä kappaleita sisältävä äänite.

Hyvin usein kristillinen Jumalan ylistys- ja palvontamusiikki toteutetaan saman sapluunan läpi. Bill Miller on onnistunut kuitenkin luomaan ehjän kokonaisuuden erilaisista palasista. Hear Our Prayer-levyltä löytyy sitä itseään perinteisempää praisemusiikkia mutta tämän lisäksi äänite sisältää myös blues- ja rock-kappaleita, pari instrumentaalia sekä yhden pelkällä intiaanilaululla ja rummuilla toteutetun perinnevedon.

Noin puolet Hear Our Prayer-levyn lauluista Bill Miller on tehnyt joko yksin tai toisten kappaleenkirjoittajien kanssa. Levyn tunnetuimpia lainakappaleita lienevät Bob Dylanin I Believe In You sekä vanha traditionaalinen spirituaali Ain´t Gonna Let Nobody Turn Me Around.

Bill Millerin Hear Our Prayer-levytys tarjoaa sielunruokaa niin perinteisen ylistysmusiikin ystäville, bluesrockin kuuntelijoille, kuin myös Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen perinnemusiikista pitäville.

[/two_thirds][one_third] [nzs_heading heading=”5″] Spotify [/nzs_heading]

[nzs_heading heading=”5″] Viimeisimmät arviot[/nzs_heading]

[/one_third]