[full]

A Bible Story by David Di Sabatino (Jester Media)[padding_box top=”20″ right=”0″ bottom=”0″ left=”0″] [/padding_box]

[/full]

[two_thirds]

  • Markus Majabacka
  • 9.3.2014

****

David Di Sabatinon dokumenttielokuva traagisesti kuolleesta amerikkalaisesta hippievankelista Lonnie Frisbeestä on samaan aikaan rohkaiseva ja surullinen. Di Sabatino kertoo tarinan sympaattisesta nuoresta miehestä, joka sai Jumalalta yliluonnollisen tehtävän mutta joka kamppaili samaan aikaan menneisyytensä haamujen kanssa. Monella tapaa Frisbeen tarina löytää yhtäläisyyksiä Vanhan testamentissa olevan Simsonin tarinan kanssa. Ohjaaja on haastatellut dokumentissa paljon Frisbeen ystäviä ja lähipiirissä toimineita ihmisiä, jotka kertovat rehellisesti tämän iloista ja suruista sekä voitoista ja tappioista.

The Life and Death of a Hippie Preacher-dokumentin musiikki on äärimmäisen hyvää. Di Sabatino on käyttänyt hienolla tavalla 70-luvun Jesus movement-liikkeen yhteydessä syntyneiden rock-yhtyeiden kappaleita teoksensa sisältöä tukemaan.

Lonnie Frisbeen tarina on samaan aikaan koskettava ja järkyttävä mutta myös rohkaiseva. Se ei oikeastaan tarjoa vastauksia, vaan enemmänkin pyrkii herättämään katsojassa kysymyksiä. Itselleni dokumentin katsomisen jälkeen jäi päällimmäiseksi ajatus siitä, että Jumala valitsee käyttöönsä aina heikkoja ja vajavaisia ihmisiä. Jos Hän käytti Lonnie Frisbeetä oman valtakuntansa rakentamiseen, Hän voi käyttää minuakin.

[/two_thirds][one_third]
[lightbox thumb_img=”https://turunkotikirkko.net/wp-content/uploads/2014/02/Frisbee_460x657.jpg” full_img=”https://turunkotikirkko.net/wp-content/uploads/2014/02/Frisbee_460x657.jpg” alt_text=”” align=”center”]
[padding_box top=”20″ right=”0″ bottom=”0″ left=”0″] [/padding_box]
[nzs_heading heading=”5″] Viimeisimmät arviot[/nzs_heading]

[/one_third]