[full]

Larry Eskridge (Oxford University Press)[padding_box top=”20″ right=”0″ bottom=”0″ left=”0″] [/padding_box]

[/full]

[two_thirds]

  • Markus Majabacka
  • 2.3.2014

****

Larry Eskridgen God´s Forever Family – The Jesus People Movement in America on oikeastaan ensimmäinen teos, mihin on dokumentoitu tarkasti koko Jeesus-liikehdinnän historia Yhdysvalloissa 1960-luvun loppupuolelta 1970-luvun puoleenväliin. Erilaisia lähteitä on käytetty kirjassa paljon ja huolella.

Larry Eskridge antaa teoksessaan palstatilaa tärkeimmille Jeesus-liikehdintään kuuluneille asioille. Näitä olivat kommuuniasuminen ja Jeesus-kahvilat, yliluonnollisten Pyhän Hengen lahjojen ilmeneminen, liikehdinnän vaikutus kristilliseen nuorisokulttuuriin ja musiikkiin, liikehdinnän eteneminen Yhdysvaltojen eri alueille ja maan rajojen ulkopuolelle sekä median kiinnostus liikehdintää kohtaan.

God´s Forever Family-kirjasta tekee äärimmäisen mielenkiintoisen se, että siinä kerrotaan rehellisesti ja kiertelemättä asioista, jotka kuuluivat luonnollisena osana uuteen herätykseen. Haight-Ashburyn asuma-alueella San Franciscossa Jeesus-kahvilan avanneet ensimmäiset hippiuskovat eivät esimerkiksi alussa pitäneet pahana asiana mietojen huumausaineiden käyttöä Raamatun lukemisen lomassa. Nuorta pastoria nimeltä David Wilkerson tämä ei miellyttänyt laisinkaan ja hän alkoikin varoittaa uskovia Jeesusliikehdinnän vaaroista. Liikehdinnän keskellä syntyi myös joitakin teologisesti vinoutuneita lahkoja, joista tunnetuin oli Children of God.

God´s Forever Family-kirja on hyvä muistutus meille uskoville siitä, että Jumala toimii aina odottamattomilla tavoilla. Hän aloitti herätyksen 1960-luvulla sieltä, mistä kyseisen ajan uskovat osasivat sitä vähiten odottaa.

Kirja-arvostelu on julkaistu aikaisemmin RV-lehdessä

[/two_thirds][one_third]
[lightbox thumb_img=”https://turunkotikirkko.net/wp-content/uploads/2014/02/GodsForeverFamily_460x690.jpg” full_img=”https://turunkotikirkko.net/wp-content/uploads/2014/02/GodsForeverFamily_460x690.jpg” alt_text=”” align=”center”]
[padding_box top=”20″ right=”0″ bottom=”0″ left=”0″] [/padding_box]
[nzs_heading heading=”5″] Viimeisimmät arviot[/nzs_heading]

[/one_third]