Kuvittelepa tällainen tilanne: näet edessäsi älyttömän ison rotkon, ylitysreittinä ainoastaan heiluva ja huojuva riippusilta. Ja sinun on nyt lähdettävä ylittämään sitä. Rotkon pohja on niin kaukana, että ei sitä oikeastaan edes näe. Eikä määränpäätäkään näy, koska se on sumun peitossa. Pelottaako? Minua ainakin pelottaa. Tällaisena korkeusfoobikkona jo pelkkä ajatuskin tuntuu inhottavina aaltoina pohkeissa asti. Mutta mentävä on. Ihmiset huutelevat takanasi: ”Mene jo! Eikä saa sitten yhtään pelätä!” ”Älä nyt pelkää, menet vaan!” ”Lopeta se pelkääminen. Älä kitise ja valita! Etkö näe tuota sääntötauluakin tuossa vieressä, jossa lukee ’älä pelkää’?” He alkavat jo turhautumaan: ”Noh, ala jo mennä! Lakkaa pelkäämästä!” Itsekin turhaudut: ”Mikä ihme tässä on niin vaikeaa?” Auttoivatko käskyt, menikö pelko pois? Ei tainnut mennä. Pelon seuraksi liittyi ahdistus ja paine, sekä epäonnistumisen tunne.

Muuttaisiko tämä tilannetta pelon suhteen: mitä jos tuntisitkin henkilön, joka on rakentanut tämän sillan ihan sinua varten? Itse asiassa, hän on sinun läheisin ystäväsi. Tunnet hänet ja hän tuntee sinut, olette viettäneet hyvin paljon aikaa yhdessä. Tiedät, että hän on aivan mahtava, ja mielestäsi hyväntahtoisin ja hellin tyyppi, joka on olemassa. Luotat häneen aivan täysin. Ja kuulkaas, hän sattuu myös olemaan maailman taitavin sillanrakentaja. Kyllä! Hän osaa todistettavasti tehdä täydellisen sillan, joka ei romahda. Hän on niin viisas, että tietää erehtymättömästi, miten kaikki pitää tasapainottaa. Kyllähän tämä muuttaa tilannetta jo aika paljon!

Tämä sillanrakentajaystäväsi on myös kertonut sinulle, minne silta johtaa. Ja se kuulostaa niin kertakaikkisen mahtavalta paikalta, että kyllä tämä matka kannattaisi kulkea. Perillä voisi asettua kodiksi, siellä ei kuulemma olisi mitään sotia eikä terrorismiuhkia, ei edes mitään sairauksia! Ainoastaan ystäviä ympärillä. Ja koska luotat ystävääsi täysin, luotat myös siihen, että silta tosiaan vie sinut tällaiseen ihanaan paratiisiin, vaikka sumu estääkin nyt näkemästä sinne.

No, nyt tämä alkaa jo mennä ihan kummallisuuksiin, mutta näin kertakaikkiaan on: ystäväsi on supersankari! Ihka oikea supersankari! Siis sellainen, joita näkee leffoissa. Hän astuu kuvioihin ja saves the day! Hänellä on mielettömiä yliluonnollisia supervoimia, hän kykenee oikeastaan mihin vain. Supersankarivoimista yksi on se, että hän rakastaa sinua yliluonnollisen paljon, rajattomasti. Siis on kertakaikkiaan aivan lääpällään sinuun, eikä mikään, ikinä, tule muuttamaan sitä asiaa. Hän ei antaisi mitään pahaa tapahtua sinulle. Kyllähän tuota siltaa kai voisi lähteä ylittelemään, kun tietäisi kokoajan, että sinut tultaisiin pelastamaan, jos jotain sattuisi. Mutta…silti vielä arveluttaa.

Viimeinen tikki: sillanrakentajaystäväsi haluaa mennä ensin itse edeltä, jotta varmasti näet, että kaikki on turvallista. Hän sanoo, että voit tulla siinä aivan hänen perässään, niskaan hengitellen. Voit jopa astua samoihin jalansijoihin, jotta voit olla vakuuttunut siitä, että silta ei varmasti keikahda liikaa mihinkään suuntaan. Ja koska luotat ystävääsi 100-prosenttisesti, tiedät että hän rakastaa sinua ja että hänellä on supervoimia; olet täysin vakuuttunut siitä, että hän ei ikipäivänä antaisi sinun tippua sillalta. Ennemmin hän heittäytyisi itse siitä alas.

Luulen, että nyt pelko alkaa olla poissa. Koska on täysi varmuus siitä, että silta kestää, ja saat kulkea viisaan ja luotettavan superystäväsi perässä, joka on täydellisesti rakentanut itse kyseisen sillan. Ja tiedät, minne olet menossa, vaikkei se juuri nyt näykään. No, taisit jo arvata, kuka tämä supersankari-sillanrakentaja on. Kyllä, se on Jeesus. (Tosin ei sukkahousuissa tai sinipunaisessa lycra-trikoopuvussa, hänellä on ihan omat taivaalliset supersankarivaatteensa.) Ja niin, vaikka se pelko välillä meinaisi iskeäkin – jos vaikka tuuli hieman keikuttaisi siltaa – voisit vain hönkäistä Jeesuksen korvaan ”ööööö, apua!” Ja Hän taas muistuttelisi sinua kaikesta. Ehkäpä näyttäisi omistautuvaa rakkauttaan ja supervoimiaan, ja pelko olisi taas poissa.

Ei Jumala halua lähettää sinua eikä minua matkaan sanomalla ”noniin, jalkaa toisen eteen ja älä nyt sitten pelkää! Terve!” Hän kyllä kutsuu ja kehottaa meitä olemaan pelkäämättä ja uskossa luottamaan Häneen. Mutta jotta me pystyisimme siihen, Hän haluaa vuodattaa meihin Hänen tuntemisensa. Hänen rakkautensa! ”–Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkottaa pelon. Pelossahan on jo rangaistusta: se, joka pelkää, ei ole tullut täydelliseksi rakkaudessa.” (1. Joh. 4: 17-18) Me saamme oppia Hänestä Hänen oman sanansa kautta, jossa Hän uudestaan ja uudestaan kertoo, kuinka Hänen armonsa on suurempi kuin taivas, Hänen viisautensa on ehtymätön, Hänen rakkautensa täydellistä, ja Hänen tahtonsa meitä kohtaan hyvä. Että Hän on lempeä, eikä muserra murtunutta. Että Hänen sydämensä intohimo on vapauttaa vangitut. Ja että Hänen valtansa ulottuu tämän maailman lisäksi myös koko universumiin. Ei ole mitään paikkaa, minne Hänen sanansa ja päätösvaltansa ei ulottuisi! Ja että Hän ei ikinä, IKINÄ, tule muuttumaan. Jeesus tuli tekemään Isän meille tunnetuksi, ja asettui itse sillaksi ja tieksi meidän päästä Isän syliin. Ja kaiken kukkuraksi me saimme Pyhän Hengen, joka haluaa täyttää meitä uudestaan ja uudestaan tällä ihmeellisellä, virtaavalla rakkaudella, joka ajaa meistä pois pelon. Se, että joku (tai sinä itse) tiedon tasolla komentaa sinua olemaan pelkäämättä, aika harvoin auttaa. Pieninä ihmisinä meillä vain sattuu olemaan vähemmän tai enemmän pelkoa sisällämme. Joten, jos sinulla on pelkoa, et sinä ole huono matkamies tai -nainen. Et vain ole vielä päässyt tuntemaan täysin Häntä, joka on Suurin ja Korkein ja Ihanin. Mutta älä huolehdi! Se on Hänen suunnitelmansa ja intohimonsa sinua kohtaan. Jos pyydät saada tuntea Hänet niin, että kaikki muu vain menettää merkityksensä sen rinnalla, niin Hän aivan takuuvarmasti vastaa.

Astu vain. Se silta on juuri sinua varten suunniteltu, kestämään ihan kaikki olosuhteet. Eikä sinun supersankarisi ole jossain kilometrin päässä menossa. Hän on aivan sinua lähellä, kuulee sinun sydämenlyöntisi.

[lightbox thumb_img=”https://turunkotikirkko.net/wp-content/uploads/2014/02/TiedanKukaKulkee.jpg” full_img=”https://turunkotikirkko.net/wp-content/uploads/2014/02/TiedanKukaKulkee.jpg” alt_text=”” align=”center”]

[lightbox thumb_img=”https://turunkotikirkko.net/wp-content/uploads/2014/02/Riippusilta2.jpg” full_img=”https://turunkotikirkko.net/wp-content/uploads/2014/02/Riippusilta2.jpg” alt_text=”” align=”center”]