Image courtesy of Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net

Kodin ilmapiiri syntyy siellä eletyn arjen kautta. Päivän touhut näkyvät huoneissa ja ruokalista lasten vaatteissa. Tarkkanäköinen tunnistaa eteisen hiekanjyvistä missä on päivän aikana käyty. Koti on ihmiselle rakas, eikä koditon elämä anna rauhaa.

Samaan aikaan toisaalla kerätään varoja, lakaistaan lattioita ja luodaan strategioita, jotta koditon löytäisi Kodin ja isätön Isän. Tilaa on, ovet on auki ja pulla tuoksuu. Rukoillaan ja odotetaan. Toivotaan, että kodin ilmapiiri pysyy raikkaana ja sisäilma kunnossa. Ovi käy tiuhaan, ja elämänmerkkejä ilmestyy sinne tänne.

Asettuminen osaksi Jumalalle elävää yhteisöä vaatii suunnattoman määrän rohkeutta. Välillä matka rakkaudenmakuiseen yhteyteen Jumalan ja toisten ihmisten kanssa voi tuntuu toivottamalta. Avoiminkaan ovi tai matalinkaan kynnys ei auta, jos sydän kulkee kengänpohjassa – eikä aina edes siinä omassa.

Toisilla seurakunnan ovista uiminen tuntuu sujuvan sen suuremmitta ongelmitta. Toisilla taas sukeltaminen seurakunnan syvyyksiin voi olla pidempiaikaisempi koulu. Syvyyksissä viihdytään niin kauan kuin happea tai rohkeutta riittää. Halu nähdä elämää, itseään ja uskoaan (tai sen puutetta) astetta syvemmältä keventää kuitenkin pelkoa. Yksikin yhdessä jaettu pulahdus antaa rohkeutta ja uskoa.

Sukellusharjoitusten lomassa on kuitenkin hyvä välillä muistaa, että se tärkein matka ei ehkä kuitenkaan ala sieltä eteisestä eikä käy väliovien kautta. Sellaisia kun ei Jumalan Valtakunnassa ole, ja sisäänkäyntikin on aivan muualla. Voit työntää koko omaisuutesi pahvilaatikoissa seurakunnan sisuksiin, mutta Jumalan perheeseen ei voi muuttaa – sinne synnytään.

Jokaisella on oma tiensä tämän perheen yhteyteen ja matka on Jumalan työtä. Varmaa on se, että kaikki on valmista. Sinut luotiin Jumalan iloksi, muovattiin Hänen perheensä jäseneksi, suunniteltiin kasvamaan Kristuksen kaltaisuuteen ja tehtiin osaavaksi Jumalan missioon. Takariviin syntyminen voi olla mukava alku, mutta Jumalalla on paljon enemmän varattuna. Viimeistään siinä vaiheessa, kun tuoleja siirretään yhdessä riveistä ympyröiksi, on aika vaihtaa snorkkeli syvänmeren kalustoon.

Seurakuntaan tuleminen ei ole perille pääsemistä, vaan yhdessä matkaan lähtemistä. Kasvaminen eläväksi ja palavaksi Jumalan perheväeksi ei olekaan seurakuntaelämän ensiaskel vaan sitä itseään.

Samma på video: Second Chance – Rend Collective Experiment

Merja Toukola pitää pienryhmäkoulutuksen Turun Kotikirkolla lauantaina 17.5. klo 12-15. Koulutus on ilmainen ja kaikille avoin.

[video_box video_url=”https://www.youtube.com/watch?v=W6RNJ6HDTpU”]