[two_thirds]

  • Markus Myllykangas
  • 9.3.2014

*****

Myönnettäköön heti arvion alkuun, että olen varmaan maailman kovin Wovenhand-fani, tai no, ainakin Suomen kovin. Sen verran hullu olen, että käteeni on tatuoitu Mosaic-levyn kansikuva. Siitä on varmasti jo yli kymmenen vuotta, kun ensimmäisen kerran kuulin yhtyeen musiikkia ja olin heti täysin myyty. Kaverieni kautta tutustuin ensiksi 16 Horsepower-yhtyeeseen ja sitä kautta löysin Wovenhandin.

Jokaisella yhtyeen levyllä on oma paikkansa sydämessäni. Mosaic menee kuitenkin teoksena ensimmäiseksi, vaikkakin yhtyeen neljäs äänite Consider the Birds (2004) on aika tasavertainen. Mosaicin tunnelmassa on jotain ainutlaatuista, mitä en ole löytänyt miltään muulta levyltä koskaan. Se on harras ja synkän melankolinen mutta ei missään tapauksessa kuitenkaan toivoton. Wovenhandin nokkamies ja laulaja DEE (David Eugene Edwards) on persoonallinen hahmo, joka eläytyy sataprosenttisesti kappaleidensa sanomaan. Mosaic-levyn soittimien anti on myös mielenkiintoinen. Levyltä löytyy ambient-äänimaailmaa, banjoa, kitaraa, viulua sekä niinkin erikoinen soitin, kuin hurdygurdy. Omia Mosaicin suosikkikappaleitani ovat Winter Shaker ja Swedish Purse.

David Eugene Edwards on baptistisaarnaaja-isoisänsä kasvattama, joten voi hyvin ymmärtää, että Wovenhandin musiikista vahvasti läpi tulevat hartaat ja raamatulliset aihepiirit tulivat hänelle jo nuorena tutuiksi. Juuri nämä teemat tekevätkin yhtyeen musiikista aivan erityistä.

Wovenhandin olen nähnyt konsertoimassa useita kertoja, ja joka ikisellä kerralla ovat kylmät väreet menneet pitkin selkäpiitä. Suosittelen Mosaic-levyä lämpimästi kaikille folkin, kantrin ja kokeellisen musiikin ystäville.

[/two_thirds][one_third] [nzs_heading heading=”5″] Spotify [/nzs_heading]

[nzs_heading heading=”5″] Viimeisimmät arviot[/nzs_heading]

[/one_third]