Turun Kotikirkko

 

Blogikirjoitus

Jumalan suuri suunnitelma

Nuorena miehenä tunnettujen isoja yleisöjä keräävien pastorien, evankelistojen ja lähetyssaarnaajien puheita kuunnellessa itseni valtasi usein toive siitä, että saisin olla vanhempana mukana jossakin sellaisessa suuressa Jumalan suunnitelmassa, missä ihmisten massauskoontuloja sekä suuria ihmeitä ja merkkejä tapahtuu. Iän myötä kierrokseni ovat hieman laskeneet ja tasapainoa sekä näkökulmaa on tullut asioihin enemmän. Olen ymmärtänyt, että se, mikä Jumalan silmissä on suurta, mahtavaa ja tärkeää, ei ole aina sitä, mille me annamme ihmisinä suuren huomion ja arvon.

Profeetta Miika kiteyttää hienolla tavalla Jumalan suuren suunnitelman jokaista ihmistä varten:

Sinulle, ihminen, on ilmoitettu, mikä on hyvää. Vain tätä Herra sinulta odottaa:
tee sitä mikä on oikein, osoita rakkautta ja hyvyyttä ja vaella valvoen, Jumalaasi kuunnellen 
(vaellat nöyrästi Jumalasi edessä, 1933 käännös). Miikan kirja 6:8

Tavallinen arkielämä ei ole aina mielenkiintoista eikä edes mukavaa, ja silloin meillä saattaa nousta esiin kiusaus paeta sitä jonkinlaiseen yliluonnolliseen todellisuuteen, Jumalan suureen suunnitelmaan. Miikan kirjan tekstikappale kuitenkin palauttaa meidän jalkamme terveellä tavalla takaisin maanpinnalle silloin, kun päämme on juuttunut liian pitkäksi aikaa pilviin.

Suurinta osaa meistä ihmisistä ei ole kutsuttu olemaan suuria peltoja niittäviä leikkuupuimureita, vaan ihan tavallisia kotipihan ruohonleikkureita. Toiset meistä on jopa kutsuttu olemaan niitä ilman moottoria oleva työnnettäviä malleja, joita löytyy kesämökkien varastoista. Jumalan suuri suunnitelma toteutuu jokaisen ihmisen kohdalla silloin, kun elämme niin, kuin Hänen Sanansa meitä opettaa, osoitamme huomaavaisuutta ja rakkautta lähimmäisiämme kohtaan eri tavoin sekä kuljemme eteenpäin Jumalamme edessä nöyrällä mielellä ja avoimella sydämellä. Leikkuupuimuri ja ruohonleikkuri ovat samanarvoisia ja samalla viivalla Jumalan silmissä.