Mikä on saatanan suurin ase uskovaa vastaan? Se on pelko. Muita todellisia välineitä sillä ei olekaan, koska Jeesuksen ristintyön seurauksena se on riisuttu aseista:

Hän riisui aseista vallat ja voimat ja saattoi ne kaikki häpeään, kun hän teki Kristuksesta niiden voittajan. Kol. 2:15

Saatanan käyttämä ”ase” on siis pelko. Pelko on kuin paukkupyssy. Se pitää ääntä ja voi lamauttaa meidät mutta se ei voi kuitenkaan aiheuttaa meille vahinkoa. On kuitenkin olemassa yksi pelko, joka voi vapauttaa meidät kaikista muista peloista. Tämä pelko on Jumalan pelko.

Noin 740 vuotta ennen Jeesuksen syntymää elänyt profeetta Jesaja sai Jumalalta seuraavan sanoman tulevasta Messiaasta:

Ja hänen päällänsä lepää Herran Henki, viisauden ja ymmärryksen henki, neuvon ja voiman henki, tiedon ja Herran pelon henki. Hän halajaa Herran pelkoa… Jesaja 11:2-3

Jumalan pelko on siis oikein ymmärrettynä positiivinen asia, jota meidänkin tulee uskovina kaivata elämäämme. Se on sen ymmärtämistä ja sisäistämistä, että Jumala on pyhä, suuri ja kaikkivaltias. Hän on aina ollut kaiken yläpuolella ja on aina oleva.

Apostoli Johannes kirjoitti kirjeessään, että Jumala on rakkaus. (1 Joh. 4:8) Hän myös kirjoitti, ettei rakkaudessa ole pelkoa, koska pelossa on rangaistusta, vaan täydellinen rakkaus karkottaa pelon (4:18). Jumalan pelko, Hänen majestettisuutensa käsittäminen, on siis seurausta Jumalan rakkauden vastaanottamisesta, kokemisesta ja sen sisäistämisestä. Kun ymmärrämme Jeesuksen ristintyön kautta, kuinka paljon Jumala meitä vajavaisia ihmisiä rakastaa, niin alamme myös käsittää, kuinka pyhä, suuri ja kaikkivoiva Jumala on.

Hänen suuruutensa valossa muut pelot alkavatkin näyttää pikkuriikkisiltä ja pikkuhiljaa katoavat.

Buddy Greene – What Wondrous Love Is This

http://open.spotify.com/track/1Ybl4LRiLXcMPJTYRYQvJ0