Viimeinen saarna ennen maailmanloppua

Viimeinen saarna  ennen maailmanloppua

Tämän tekstini aihe lähti siitä ajatuksesta, että jos tiedemiehet yllättäen ilmoittaisivat, että maapalloa uhkaa ennennäkemätön katastrofi lyhyen ajan sisällä, ja minulla olisi ennen sitä mahdollisuus pitää pastorina  vain yksi saarna, niin mitä haluaisin silloin sanoa kuulijoille.

 Olenkin hieman pilke silmäkulmassa nimennyt kirjoitukseni viimeiseksi saarnaksi ennen maailmanloppua. :)

Heprealaiskirjeen luvussa 5 jakeessa 9 sanotaan näin Jeesuksesta: 

Kun hän oli saavuttanut täydellisyyden, hänestä tuli iankaikkisen pelastuksen tuoja, kaikkien niiden pelastaja, jotka ovat hänelle kuuliaisia. 

 Tässä Raamatun kohdassa käytetty täydellisyys-sana (Uuden testamentin kreikaksi teleiōtheis)  voidaan kääntää viedä loppuun, tehdä täydelliseksi.  Kirjoittajan ajatus on siis se, että Jeesus Kristus on toteuttanut täydellisesti loppuun Jumalan armollisen  pelastus-suunnitelman ihmiskunnalle.

Vastalääke virukseen  on  kehitetty


Raamatun ensimmäisiltä sivuilta voimme lukea, että kun Jumalan luomat ensimmäiset ihmiset Aadam ja Eeva lankesivat saatanan houkuttelemana kapinaan Luojaansa vastaan paratiisissa, niin Hän alkoi saman tien suuressa rakkaudessaan valmistaa pelastussuunnitelmaa ihmiskunnalle, josta synti, eli tottelemattomuus ja kapina Luojaa kohtaan, oli nyt saanut kuolettavan puristusotteen. Voimme siis nähdä Jumalan suuren rakkauden ihmistä kohtaan jo Raamatun ensimmäisillä sivuilla. 

 Aadamin ja Eevan synti oli kuin kuolettava koronavirus, joka alkoi levitä nopeasti ihmiskunnan keskellä. Synti-viruksen seuraukset  ovat hoitamattomana vielä paljon pahemmat, kuin koronaviruksen. Fyysisen kuoleman lisäksi se aiheuttaa myös ikuisen kuoleman, mikä  tarkoittaa ihmisen eroa Jumalasta. Synti-virusta vastaan ihmiskunta tarvitseekin  kipeästi tehokkaan vastalääkkeen.

Heti Raamatun ensimmäisillä sivuilla 1 Mooseksen kirjan luvussa kolme armollinen Jumala paljastaa kehittämänsä vastalääkkeen synti-virukselle. Tämä vastalääke olisi Hänen oma rakas poikansa. Kapinaa Jumalaa vastaan ihmiskunnassa aiheuttava synti-virus tuhottaisiin ihmeellisellä tavalla, ihmiseksi syntyvän Jumalan pojan kautta, joka vetäisi magneetin tavoin päälleen ihmiskunnan kaikki synnit.

 Jo paratiisissa Jumala teki kapinaan syyllistyneille Aadamille ja Eevalle armollisen teon, mikä puhui esikuvallisesti siitä, mitä tulisi kerran tapahtumaan Golgata-nimisellä kukkulalla Jerusalemin ulkopuolella. Raamattu  kertoo meille, että synnin viruksen saaneet Aadam ja Eeva tajusivat yhtäkkiä olevansa alasti Luojansa edessä. Lapsen kaltainen luottamus oli vaihtunut pelkoon, ja he häpesivät alastomuuttaan. Tämä kuvaa sitä hengellistä sairautta, jonka synti-virus on aiheuttanut jokaiselle ihmiselle. Se on rikkonut yhteyden Jumalan ja ihmisen välillä. Luottamuksen tilalle on tullut häpeä, pelko ja syyllisyys. 

 Raamatusta voimme lukea, että rakkaudessaan Luoja vaatetti Adamin  ja Eevan eläimen nahalla, koska heidän omat yrityksensä vaatettaa itsensä puiden lehdillä eivät olleet riittävät. He saivat vaatteet Jumalalta lahjaksi mutta vaatetus vaati viattoman eläimen kuoleman. Tämä on vahva esikuva Jumalan pojan Jeesuksen Kristuksen ristinkuolemasta meidän ihmisten hengellisen häpeän ja syyllisyyden poistamiseksi.

Vastalääke  on ilmainen


Jeesuksen ristinkuolema ja sitä seurannut ylösnousemus, on jokaiselle ihmiselle ilmaiseksi tarjottu tehokas vastalääke tuhoa aiheuttavaan synti-virukseen. Tästä ikuisen eron Jumalasta aiheuttavan viruksen vaikutuksesta voi vapautua vain ja ainoastaan uskomalla Jumalan poikaan Jeesukseen  Kristukseen, joka veti magneetin tavoin päälleen sinun ja minun pahat tekomme ristillä. 

 Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus (Aadam) tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko (Jeesus) antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän. Room. 5:18

 Kun enkeli ilmoitti Joosefille, että tämän vaimo Maria tulisi synnyttämään Pyhän Hengen vaikutuksesta Messiaan, hän kertoi samalla syyn siihen, miksi Jeesus tulisi maailmaan.

Hän (Maria) synnyttää pojan, ja sinun tulee antaa pojalle nimeksi Jeesus, sillä hän pelastaa kansansa sen synneistä.  Matteuksen evankeliumi 1:21

 Synti-sana on Raamatun kreikaksi hamartia. Sen perusmerkitys tarkoittaa maalin ohi ampumista. Koska koko ihmiskunta oli saanut tartunnan kuolettavasta synnin viruksesta, sillä ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin olla erossa Luojastaan. Mutta onneksi Jumala kehitti  vastalääkkeen!

 Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. 

 Tämä Johanneksen evankeliumin kolmannesta luvusta löytyvä jae on todennäköisesti kaikkien aikojen siteeratuin ja rakastetuin jae Raamatussa, eikä suotta. Se tiivistää hienolla tavalla kristinuskon koko ytimen: rakastava Jumala tuli suuressa armossaan pelastamaan meidät kuolettavalta virukselta. Meidät, joilla ei ollut mitään mahdollisuuksia pelastaa itseämme. 

Vastalääkkeen vaikutukset


Kuolemalla ristillä ja nousemalla kolmantena päivänä ylös kuolleista Jeesus pystytti sillan ihmisten Jumalan välillä olevan pohjattoman kuilun ylitse. Hänestä itsestään tuli tuo silta. Ainoastaan Jeesuksen kautta synnin tartunnan saanut ihminen voi lähestyä pyhää Jumalaa. Johanneksen evankeliumin luvun 14 jakeesta viisi löytyvät seuraavat Jeesuksen sanat: 

 Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani. 

Kristinuskon ydinsanoma on siinä, että Luoja on rakastanut luomiaan ihmisiä liikaa voidakseen jättää meidät kuolemaan synnin aiheuttamaan virukseen. Meille on annettu vastalääke, ja tämä vastalääke on usko Jeesukseen Kristukseen, joka syntyi ihmiseksi, kuoli ristillä syntiemme poistamiseksi ja nousi ylös kuoleman voittajana.

Usko Herraan Jeesukseen, niin pelastut. Apostolien teot 16:31

Uskomalla häneen hän parantaa meidät meidät synnin viruksesta, antaa kaikki pahat tekomme anteeksi, lähettää oman rakkautensa asumaan meihin Pyhän Henkensä kautta sekä  valmistaa meille pääsyn ikuiseen yhteyteen kanssaan taivaassa kuoleman jälkeen.   

Vaikka maailmassa pimeys näyttääkin lisääntyvän, ja maapallomme kulkee jatkuvasti  kohti väistämätöntä loppuaan, niin samaan aikaan myös se päivä lähestyy jatkuvasti, jolloin hyvä kuningas tulee pystyttämään oikeudenmukaisen valtakuntansa ja luomaan uuden taivaan ja maan niitä varten, jotka ovat antaneet puhdistaa itsensä synnin viruksesta avaamalla sydämensä oven hänen pojalleen Jeesukselle Kristukselle.    

  

 

 

 

 

 

Markus Majabacka